Drie jaar na Kaas en Vorm vindt er een grote verbouwing plaats bij de kaasverwerker Grozette. De mij bekende, oude productiehallen zijn nu bijna leeg. En de meeste machines zijn al overgebracht naar de nieuw gebouwde productiehal.
De oude productiehallen gaat men slopen. Werklui zijn bezig met het leeghalen. Al het materiaal wordt gescheiden. Stevige plafondplaten van de productieruimte en dikke isolatieplaten van een gekoelde ruimte liggen gestapeld in de hallen.
Oud en nu
Waar ooit kaasblokjes van de band kwamen zwerft alleen wat bevestigingsmateriaal en een stuk lopende band. En een machine van de kaasflakes staat losgekoppeld, te wachten op een nieuwe bestemming.
Waar ooit de natte werkruimtes waren zijn nu galmende, lege ruimtes. Kazen lagen te weken of werden ontdaan van hun korst. Hier en daar ligt wat achtergebleven materiaal.
Een speciaal weerzien waarvoor ik Grozette, en in het bijzonder Vincent, wil bedanken voor hun gastvrijheid.